20 november, 2008

Långt långt inlägg

Eftersom det var så länge länge sen jag uppdaterade här som kommer det nu en hel hög med bilder på vad som har hänt sedan sist. Det som är på gång annars är att jämna av hela rummet och vi ska hyra en padda i helgen så det blir ordentligt packat och förhoppningsvis så går det lätt och smidigt. Efter det så ska vi börja lägga ut det första lagret med isolering. Sen måste vi inhandla mera isolering och se om vi kan få nån offert från rörmokaren på golvvärmeslingorna.Mannen har köpt hem en provbit av cellplasten som han hade planer på att lägga under trappan och sen skulle det gjutas upp där. Det ligger fortfarande ingen cellplast där så de gjuts där när allt det anda gjuts.


Ligger aningens ojämnt där när det inte är avjämnat.


Kolla den svarta snygga kanten. Vi har haft P som i proffs här. Alltså det är utfört av en RIKTIG hantverkare. Han har slampat runt väggarna och lagt på nån slags asfalt. Mycket snyggt blev det.
Här är en av de tre säckar med stenmjöl vi beställde på väg ner vid sidan av huset.

Sista säcken på väg ner. Så smidigt med leverans och en kran som lyfter dem nästan på plats.


Ställda på plats. Nu ska de bara köras in också.


Stenmjöl. Vi körde in det med hjälp av skottkärra som vi tömde av in i rummet och sedan skyfflade ut det i rummet och krattade det någorlunda jämnt.

Så hoppar vi in i hobbyrummet. Där ska röret som går i golvet billas fram så rörmokaren kan ta av det sedan vid senare tillfälle.


Ett antal garderober bar vi ut från hobbyrummet. Ingen aning om vad vi ska ha där men om man får drömma så drömmer jag nog om en spaavdelning kanske :-)


Här är väggen in till hobbyrummet. Där ska det gjutas upp så småningom.

Så här blev det. Mycket mycket fint. Också utfört av proffs.


Samma proffs har även fixat och gjutit upp runt öppnaspisen så nu står den stadigt.
Mätning pågår för att bestämma hur mycket stenmjöl som ska läggas på de olika ställena


Mannen har en hjälpsam hjälpreda till sin hjälp
Syns inte så väl här men nu är lite av stenmjölet utlagt.
Här ser man bättre att det ligger stenmjöl utlagt. Mannen håller på att med hjälp av laserstrålar mäta upp hur mycket stenmjöl som ska läggas ut så det blir plant och fint.


Viktigt att det blir mycket rakt.
Ser rakt ut.


Lasern som vi har införskaffat för detta . Vi har även lånat två andra en sämre och en proffig så nu borde det väl bli rakt....eller???


Brädorna längs väggarna är uppsatta och en lång avjämningsbräda är införskaffad.

Nu ska det väl bli jämnt. får vi hoppas.

Cellplasten har blivit levererad och inburen. Hoppas vi blir så färdiga så vi kan börja lägga ut den i helgen. Det vore helt underbart.

En liten utsiktsbild inifrån vardagsrummet.
Inte att förglömma är ju att trädet som hängde ner över hela muren här är borttaget. Min far var här uppe och tog ner det. Tack så mycket pappa :-)

1 kommentar:

älskadebarn sa...

Ni är verkligen duktiga! Här hemma blir det ett helt projekt av att sätta upp en ny lampa i taket! Inponerad!

Kram