18 augusti, 2008

Rivstart!!!!

Sedan i fredags så är vi lyckliga ägare till ett helt FANTASTISKT UNDERBART HUS!!! Så vad har vi då pysslat med de senaste dagarna. En bild säger mer än tusen ord så här kommer ett gäng.Den fina bollen felix fick i inflyttningspresent av paret som bodde här innan :-). Vardagsrummet nere.


Lillebror och storasyter testar nya bollen.passa mig då!!! (vardagsrummet mot matsalen)Eller är det nya gympahallen??? Den uppreglerade delen man ser är tänkt ska bort och det ska bli samma nivå på golvet sedan.
Och här börjar det att rivas.


Åh...trevligt blåbetong och glasfiberull!! Mina favoriter ....NOT!!!


Den blåbetong man såg visade sig att det var rester av väggen som är nedtagen någon gång för 30-40??? år sen...eller om det är ännu längre sedan.


sönderslagna blåbetongsblock.
På den delen som inte var uppreglerad så ligger det en betongövergjutning och vi har fått låna en borrhammare (tack snälla granne) att ta upp ett litet hål för att se efter så det ligger blåbetongkross där under.
Träreglar rak på oisolerad betong. Ajabaja!!! Det är dock väldigt väldigt torrt där som tur är.


Nu är uppreglingen ett minne blott.Här är övergjutningen med ytongkross under blandat med sand. Här har mannen i familjen grävt ur under och sen slagit sönder övergjutningen med slägga. Det går hyfsat lätt men såklart ett slitsamt och rätt trist jobb.


Lilla storasyster och jag (mamman) hjälps åt att ta upp stavparketten. jag har inte hjärta att hiva iväg denna fina parkett så den staplas omsorgsfullt i vårt trappförråd. Den kommer nog användas till något så småningom. Den parkett som lågg i uppreglering däremot är vi inte lika rädda om och den hamnade i garaget för en ev vidare transport till sortergården. En del av den har dock användes till lite andra byggprojekt men det kommer mer om det sen.
Nu är nästan all parkett borta.
C:a 30 timmar efter rivstarten så är allt trägolv borttaget och undanplockat. Det var inte så värst svårt att få bort den biten av golvet. visst kändes det in fingrar och handleder men det gick ändå hyfsat lätt och smidigt. under trägolvet fanns det sidan en asfaltboard som här är bortriven också.
Dagen efter började vi med att plasta in öppningen till trappan.Vi fäste byggplast med silvertejp och sen tätade med bred maskeringstejp. Det fungerar jättebra och håller dammet instängt i det enda rum vi vill ha damm. Fungerar över förväntningar bra :-)Vi fick en liten suprise. För det första så i ena delen av vardagsrummet är övergjutningen i två lager och i det undre lagret går den en massa konstiga rör. jag tror det är nån slags gammal golvvärme och jag har nog fått med mig mannen på det också. Vi lär väl få klarhet i vad det är såsmåningom. Det var ju inte enda överraskningen utan det låg inte i mina ögon blåbetongkross där utan mer som block. vilket var en glad överraskning för det är ju lättare att hantera block än kross. Mindre att skyffla. glädjen kanske grumlas lite av att det är två lager med block och att den översta är armerad men men man kan ju inte få all lycka och välgång.


Det blir ganska snabbt fullt med bråte överalltHär är det en liten paus me observera rishögen på bilden. Det är delar av denna.....

....jobbiga taggiga buske som hugger efter en med sina taggiga kvistar så fort man försöker passera.
Så nu är den oskadliggjord.
I en annan del av huset så ligger denna heltäckningsmatta. Det är faktiskt inne i det rummet som ska bli kontor åt mannen i familjen. Den ena av de 2 heltäckningsmattorna vi har. Den har ska rivas ut och vi ska ta fram golvet under.
under mattan ligger det ett fint trägolv. Så mycket bättre än heltäckningsmatta. Det gula man ser på bilden är pulver från mattan. Bara att sopa ihop. heltäckningsmattan satt bara i kanterna med dubbelhäftande tejp så den var smidig att få loss.
För att återvända till huvudprojektet så är detta en bild på ett hemmabygge av en vattenkyld vinkelslip med diamantklinga. Mannen byggde den efter han sett nåt liknade på nätet för att det ska damma mindre när man sågar upp övergjutningen i block. Den kopplas in till trädgårdsslangen. Fungerar mycket bra och det dammar betydligt mycket mindre. Nackdelen är ju att det blir mer geggigt och att om man håller lite fel så kan det spruta upp på väggen :-(
Sen har mannen byggt 2 olika sorters ramper och jag har fått ut heltäckningsmattan och skaffat grind till trappan och så har vi kånkat betong men mer bilder på det kommer. Imorgon tidigt kommer det en cointainer så vi har nåt att slänga i. Vi hade först tänkt köra bort alt med släp men efter att ha fått hjälp med att få en cointainer tillbra pris så kör vi på det iställt.

1 kommentar:

Fembarnsmamma och student sa...

Hej! Åh ny blogg vad kul!!! Jag lägger en länk sen :) Behöver lilla kontoret inte slipas då? Tänker på er! Kram Maria