20 september, 2008

Det har hänt lite...


...sen jag sist skrev. Tur är väl det fast det är inte färdigrivet ännu. Vi har bland annat fått värme i huset vilket är MYCKET skönt då det varit aningens kalla dagar och det är inte skönt att stiga upp på morgonen i ett ouppvärmt hus. *burr* men nu har vi det varmt och gott.

Bild på matrummet när bara delar av det är upprivet. Rören från elementen är framgrävda. Var det dåtidens golvvärme. Det är rören från returvattnet i elementen som de lagt i slingor vid fönstren. rätt smart egentligen att ta tillvara på den värmen.
De gamla radiatorerna åker ut. De är feldimensionerade för ett bergvärmesystem och för att värma vårt stora vardagsrum så skulle vi få klä väggarna med radiatorer så det blir golvvärme istället.


Där det blå är på väggen det är där golvlisterna suttit så det är ganska mycket som rivits ut.


Elledningar dragna i järnrör i golvet/väggen.


Den söndersågade blomsterlådan som väntar på att få åka till sortergården. Blommor är ju ändå inte våran grej ;-)

Förra helgen hyrde vi ett släp och körde tre vändor till sortergården. Var dags att tömma av garaget. Här är första lasset.


och andra lasset. tredje lasset glömde jag tyvärr fota men tomt blev det iaf i garaget.


Nu har vi kommit ner till plattan även i matrummet och efter att ha sopat av lite hittade jag dessa ojämnheter. Någon som lämnat avtryck efter sig.

Vi har även beslutas oss för att riva väggen mellan vardagsrummet och matsalen. Den ska byggas upp sen igen fast då i gips istället för blåbetong. Dörrkarmen och dörrarna är sparade så de kommer upp sen igen. man ska bevara visa saker i ett hus tycker jag för att behålla dess charm. nåt som är speciellt och i detta rum fick det bli dörrarna.
Kvar att riva ut i vardagsrummet är denna lilla fyrkant fast den kommer rivas sist då den är bra att ha till skottkärran.

Inga kommentarer: