03 september, 2008

Arbetet fortskrider

Vi har verkligen fullt upp med vårt stenbrott. Det går sakta men framåt. Här kommer några äldre bilder tagna mellan 26/8 och 31/8. Så vi har kommit längre ändå nu men tyvärr måste kameran laddas och laddaren ligger i en låda någonstans. *suck*




Container nr ett innan nån dag innan tömning. Ser ut ungefär som container nr två gör nu. Så tyvärr så går det nog åt 3 st innan vi är färdiga.



Såhär långt hade vi kommit den 26/8



Det är mycket material som ska ut. Först en övergjutning på c.a 8 cm sen ligger det en rad med armerade betongblock som är c:a 10 cm och under dem ligger ytterligare ett lager med blålättbetongsblock som är 10-15 cm så det är en hel del att röja ut. Blåbetongen väger ju inte så väldigt mycket som tur är det gör däremot övergjutningen L




Den tjusiga? Inbyggda blomlådan är nu utriven och söndersågad. Den var i vägen och helt ärligt så är varken jag eller mannen i familjen personer med gröna fingrar så det var nog bra att den åkte ut.

På en del ställen ligger det singel mellan de olika lagren av blåbetong. Denna har vi faktiskt valt att spara. Sten är dyrt och vi kanske vill ha en massa sten sen till vår trädgård och då kan ju denna komma till användning för att fylla upp. Så den sparas.



Lite småpanik blev det när vi började riva i matrummet och J l sågad av ett vattenrör. Nu gick ju röret bara till radiatorerna så nån större fara var det dock inte utan det är fixat genom att värmen är avstängd och bara vattnet är påkopplat. Så nu gäller det vi blir färdiga till vintern ;-). Nä vi ska bara såga av alla som ska sågas av och sen ska de pluggas igen.



Vi har som sagt var börjat i matrummet också och där ser det lite annorlunda ut. Det ligger en övergjutning och under denna ligger det blåbetongkross men övergjutningen har runnit ner i krossen och övergjutningen här inne är istället 15 cm tjock och sen 5 cm löss kross och sen 15cms blåbetongblock. Det jobbigaste är ju den tjocka övergjutningen för den går inte såga igenom, och ska man slå sönder den slår man sig trött trots att vi då grävt ur kross under. Så den här delen går sakta sakta.

Inga kommentarer: