17 december, 2008

bilder igen...tätningar och plast

Den senaste tiden har vi ägnat åt att täta mellan väggen och cellplasten samt börja lägga ut 2 lager av cellplast. Det har inte varit det lättaste att hitta nån fogmassa som passar till dels cellplast och dels asfalt, betong och byggplast. byggplasten var det absolut svåraste att hitta nåt som funkar.


Det som funkar med cellplast och asfalt är denna massa. Finns även i svart.


Såhär blir det med tätningen längs väggen.Den här fogmassan är den som vi sedan använde till de kanterna där det var cellplast/betong.

På endel av ställena där vi har tätat har det varit lite större mellanrum mellan vägg och cellplast och då har vi använt sånhär bottningslist först och efter det lagt på fogmassan.


Här läggs fogmassan ut med hjälp av vår underbara batteridrivna fogspruta. Hade varit ett näst inte omöjligt jobb att göra detta utan den.


Sen smetar vi ut fogmassan med hjälp av glätterspaltel (tror jag det heter)
Såhär blev resultatet.Sen var det dags att testa vad för massa som fäster på byggplast och asfalt och det är verkligen inte mycket som fäster där.Vi testade nog 5 eller 6 olika massor men det var dessa tre som var de som funkade bäst och vinnaren blev den här svarta massan.


Isolas fogmassa och givetvis var den även den dyraste. ungefär 100 kr dyrare än de andra per förpackning. *suck*

Detta är den cellplast som ligger i ett lager över hela golvet och i de 2 bassängerna ligger den i två lager.
Den har ska sedan läggas i ett lager på den stora ytan
denna ska också läggas i ett lager. Det är samma cellplast bara olika tjocklekar så totalt bygger det 15 cm.

Inga kommentarer: