07 november, 2009

Vad hände sedan då?

Tiden räckte väl inte riktigt till men i långsam långsam takt har vi tagit oss framåt.


J bankade runt kanten i hela rummet. La bottningslist och fogade. Tror vi har ett av sveriges mest säkrade rum mot markradon *s*Dags att börja få bort all tapet. Vi testade med att blötta den med bara vatten och skrapa. Vi testade att rolla på tapetklister och täcka med plast och sedan skrapa bort. Inget av de alternativen var någon höjdare.

Den här underbara ångmaskinen från Jula blev min bästis och det som funkade aldra bäst. Starta upp....håll mot väggen 10-15 sek och skrapa sedan loss tapen med spackelspade. Givetvis även de ett jobbigt jobb men de 200 kr som denna maskin kostar var väl investerade pengar.
Bort med tapeten. Schysst turkos färg under. *ler*
J var inne ett tag på att vi skulle tilläggsisolera (källar)väggen i biorummet samt se vad som fanns under det nedsänkta taket. Här undersöks takplattorna
och så här såg det ut under. nedsänk och en del rör som gick där uppe. Vi hade ev tänkt ta bort gipsplattorna och försöka på den högre takhöjden igen även i detta rum men efter vi sett hur det såg ut under var detta inget lockande alternativ alls.

Här sitter J och grejer med nederkanten på väggen. han lägger på puts så det ska bli så jämnt så man kan spackla på det sedan. det blev superbra men åter igen kan man väl säga att det är skillnad på lite dyrare matrial och lite billigare...först hade vi puts från byggmax och det funkade men helt klart var det lite dyrare maxitputset värt de extra pengarna.
Den stora Leif Wikner lampan är numera nedtagen och väntar på att få åka antingen till eriks hjälpen eller sortergården så vill någon ha en sådanhär lampa så hör av er!!
Nederkanten på väggen in mot vårat hobbyrum har fått en vitlaserad panel längst ner.

Gipsväggen där ska skarvas och reglarna satt med olika avstånd så för att ha nåt att skruva i så fick det bli en bit panel som sattes på plats. Lite lyxigt kanske med en vitlaserad sådan men det fanns bara vitlaserade i den rätta tjockleken så vad gör man.


En annan liten detalj som gav oss lite huvudbry. Var detta svarta i taket. jag har hela tiden tänkt att det är nån för av svart asfaltboard typ det som låg under golvet som suttit där men när vi titta närmare så ser det ut..........så här och är ett mjukt korkliknade matrial som är alldeles torrt och fjädrar tillbaka när man trycker på det. Det går dessutom längs hela ytterväggen under trätaket och det putsade taket. Vad gör man...ska man ta bort det? fast har det suttit där i 50 år och är torrt så ska det nog sitta där i 50 år till och nu vet vi att det är nån form av rörelsefogsmatta man la förr i tiden för att få det tätt när man gjöt. så ingen fara alltså.

FORTSÄTTNING FÖLJER..........................
Inga kommentarer: